Permanent makeup

Hvad er microblading

Microblading er den førende teknik indenfor kosmetisk øjenbrynsbehandling/kosmetisk tatovering. Med denne metode opnår du et mere naturligt look af hårstrå der definere dine bryn.
Behandlingen er semi- permanent, da pigmentet ligges i det øverste hudlag (epidemis) ved brug af et manuelt tool med små, tynde nåle.
denne metode er egnet til alle hudtyper. Dog kan olieret hud, robust hud og hvis man har store porer ved brynområdet, have sværere ved at tage imod farven med microblading metoden. Hvis man er i tvivl om hvilken hudtyde man har, kan man komme til en konsultation og snakke om hvilken metode der ville være bedst til en.

Ombre bryn

Ombre/powder bryn laves med en maskine, hvor man laver små ”dots” i huden og dermed laver et mere soft/skygge look. Med denne metode fylder man hele brynet ud med farve, men mindre i startet af brynet så det ikke ser for hårdt og kantet ud og skaber et mere omre look.
Denne metode er egnet alle hudtyper. Hvis man har olieret og sensitiv hud, anbefales denne metode.

Kombinationsbryn

Kombinationsbryn er en blanding af hårstrå og skygge. Med denne metode ligger man først hårstråene og efterfølgende skygge mellem stråene. Denne behandling anbefales til dem der ikke har særlig meget hår selv, og ønsker et mere fyldigt og kompakt look. Mange starter med microblading til deres 1. behandling og vælger at få lagt skyggen til deres 2. Behandling.

ofte stillede spørgsmål

Hvor mange behandlinger skal man have?
Efter den første behandling, vil der være nogle steder, der ikke har taget særlig godt imod pigmentet. Kroppen vil nemlig frastøde pigmentet. Man skal derfor have det der kaldes en ”touch up” efter 4-6 uger, senest 3 mdr. Efter første behandling. Til anden behandling fylder man de tomme steder op, laver flere hårstrå og evt. en mørkere farve hvis det ønskes. Ca. 40-50% af farven kan falme efter første behandling.

De er individuelt hvor mange efterbehandlinger man skal have, da der arbejdes på levende væv. Man skal regne med 1-2 efterbehandlinger for at opnå det ønskede resultat.

Hvor længe holder det?
Pigmentet holder ca. 12-18 måneder i huden, men der spiller mange faktorer ind på holdbarheden af farven, som fx hudtype og livsstil. Har du en fedtet hud, træner meget og dyrker sol, vil pigmentet falme hurtigere fra huden.
Der kan sidde farverester op til 5-6 år i huden.
Man anbefaler en opfyldning en gang om året, for at vedligeholde farven. Man slipper på den måde at skulle starte forfra med sine behandlinger.  

HUSK: Når man vælger at få lavet permanent makeup hos os, giver vi ikke garanti for at man 100% tager imod farven, eller holder på den længe. Da vi arbejder på levende væv, kan vi ikke garantere at alle tager imod farven. Det er en risiko man selv vælger at tage. Lidt ligesom med filler og botox, som også er individuelt hvor godt man holder på det. 

Gør det ondt?
Det er meget individuelt hvor meget man kan mærke. Inden behandlingen får man lov til at sidde med lidt overfladebedøvelse, så man ikke kan mærke særlig meget. Undervejs i behandlingen får man lagt mere bedøvelse i, så man ikke kan mærke særlig meget. Mange sammenligner det med at få plukket bryn med tråd eller pincet.

Hvor lang tid tager helingsprocessen?
Helingen kan tage mellem 4-5 uger. Lige efter behandlingen vil brynene være meget de første 7-10 dage, grund af skorpedannelse. Det er ikke alle der danner skorpe, men 8/10 gør. Under helingen er det meget vigtigt at man ikke piller i skorpen, da der kan forekomme ar dannelse, og man kan risikere at pille farven af med skorpen. Kløen kan forekomme under helingen, det er derfor vigtigt at man behandler dem, som der står beskrevet i efterbehandlingsreglerne. De vil være meget mørke den første uges tid. Når skorpen er faldet af, vil farven være meget lys inden under. Efter de 4-5 uger vil meget af farven komme på til overfladen. Der vil være nogle steder som ikke tager imod farven. Disse steder fylder man op og retter op på, til 2. Behandling.

Hvilken metode skal jeg vælge?
Når man kommer ind til behandlingen, vurdere behandleren, hvilken metode der ville passe bedst til en. Der bliver kigget på selve brynstrukturen og hudtypen, samtidig med at man får snakket om hvilket look man går efter. Det kan enten være det helt naturlige eller lidt mere makeuppet look. Er man i tvivl, kan man altid starte med at lave kun hårstrå/microblading, og til 2. Behandlingen tilføje noget skygge. På den måde kan man bygge det op.
Man er også velkommen til at booke en tid til konsultation, hvor man snakker om processen og metodevalg.

Kan der arbejdes over gammelt PMU?
Vi laver ikke over andres arbejde. Da håndarbejdet er forskelligt fra artist til artist, kan det være svært at lave et pænt resultat. I visse tilfælde kan det være muligt. Så hvis du har noget gammelt PMU bedes du sender billeder eller booke en konsultationstid før du booker til Permanent makeup

Før du kommer til behandling
- Ingen indtagning af kaffe, alkohol, eller nogen former for drikkelse med koffein 24 timer før din behandling.
- Indtag ikke aspirin, niacin, E-vitamin eller iboprofen 24 timer før behandlingen.
- Ingen indtagning af fiskeolie 1,5 uge før din behandling.
- Forbrænd ikke eller få intenst sollys 1 uge før din behandling.
- Ingen kemiske peelinger eller dermabrasion, laser eller anden intens behandling 2 uger før behandling
- Vask dit hår inden, da du skal være ekstra forsigtig, for ikke at komme vand på brynene i ca. 7 dage. 

Efterbehandling af bryn
Sørg for at undgå følgende:
- Øget svedtendens, dyrke sport, svømning, sauna, varmt bad, solbadning og makeup på brynområdet de første 10 dage.
- Undgå laser eller kemiske behandlinger i 14 dage.
-  Kløen kan forekomme, man skal derfor ikke pille i skorpen, da man kan fjerne pigmentet, og ardannelse kan forekomme. 
- Indtagning af alkohol og rygning kan gøre helingsprocessen langsommere. 
- Påfør behandlingscreme meget TYNDT lag på brynene ca. 3 gange dagligt i 7 dage.
- Undgå vand på brynene i ca. 5-7 dage. 

Kontraindikationer

-       Hvis man er under 18 år.

-       Har diabetes. LÆGEERKLÆRING KRÆVES hvis man ønsker en behandling.

-       Gravid eller ammende.

-       Tager blodfortyndende medicin.

-       Hjerteproblemer.

-       Er på acne medicin. Der skal minimum gå 6 måneder efter man er stoppet med behandlingen.

-       Får kemoterapi. LÆGEERKLÆRING KRÆVES hvis man ønsker en behandling.

-       Har fået lavet BOTOX indenfor de sidste 3 uger.

-       Solbrændt hud, eller hvis man har taget sol indenfor 1 uge.

-       Hudsygdomme på behandlingsområdet. Fx psoriasis eller eksem.

-       Keloid-ar på behandlings området (fortykket ar, der buler ud).